در تمام دنیا و در هر زمینهای خصوصا اگر پای منافع اقتصادی در میان باشد همیشه شرکت ها و برندهایی هستند که یک تاریخچه پیدایش و دیرینهای دارند که با تلاش و زحمت فراوان به جایگاه فعلیشان رسیدهاند.
در سالهایی که نوکیا یکه تازی صنعت موبایل یا همان تلفن همراه را در جهان داشت، کمپانیهایی حتی شناخته شده نظیر اپل و سامسونگ و سونی کمکم این جایگاه را از نوکیا گرفتند، تا جایی که دیگر کمتر کسی در این روزها گوشی موبایل با برند نوکیا در دستش دارد.
همین اتفاق برای این سه برند مذکور افتاد و چیزی نگذشت که برندهای دیگری مثل هواوی (Huawei) و شیائومی در چین از زمین بلند شدند و برای آنها ایجاد خطر کردند.
هواوی با تمام نقاط ضعف و قوت خودش، به حق شایسته تقدیر است، چرا که با گذشت زمان کمکم جایگاه بینظیر و قابل احترامی نزد کاربران کسب کرده است. چه در کشور مادر خودش یعنی چین و چه در کشورهای دیگر مثل کشور خودمان (ایران) هواوی توانسته درصد قابل توجهی از فروش محصولاتش را بدست آورد.
مشکلات سیاسی اخیر یعنی مشکلات تحریم از سوی آمریکا جنگهای تجاری بین آمریکا و چین و در کنار آن همهگیری کرونا، در ابتدا شاید مشکلات عدیدهای را برای هواوی بوجود آورد اما این کمپانی بدون ترس و بدون توجه به حواشی به قدرت نماییاش ادامه داد تا جایی که مثل یک امپراطور در چین به کارش ادامه میدهد.
در ادامه به اعداد و ارقام ثبت شده توسط هواوی میپردازیم و بررسی میکنیم در دو سال اخیر چه جایگاهی را کسب کرده است.
هواوی سهم بسیار زیادی از بازار چین را به دست آورده است، تا جایی که علاوه بر قرار گرفتن در صدر در بین 5 شرکت برتر در سه ماهه اول سال 2020، چیزی حدود 42.6 درصد از سهم بازار چین در اختیار محصولات هواوی است. این مقدار نزدیک به 7 درصد نسبت به سال گذشته بیشتر شده.
پیشبینیها حاکی از آن است که با عرضه گوشیهای هوشمند جدید این شرکت مثل سری Nova و خصوصا Huawei P40 این شرکت فروش بی نظیر و بیشتری را هم تجربه خواهد کرد.
علاوه بر بازار چین، هواوی در بازار جهانی هم عملکرد بسیار خوبی داشته و در سه ماه ابتدایی سال 2019 درصد قابل توجه 19.1 را به ثبت رسانده است. این مقدار در سال 2018 چیزی حدود 11.8 درصد بوده که پیشرفت چشمگیر هواوی در یک سال را نشان میدهد.
همانطور که قابل ملاحظه است، عملکرد بیشتر کمپانیهای سرشناس مثل سامسونگ و اپل نسبت به سال گذشتهشان هرچقدر هم کم ولی منفی بوده. سامسونگ 0.4 درصد و اپل 4 درصد کاهش نسبت به سال قبل را تجربه کردند و تنها شرکتی که پیشرفت قابل ملاحظهای داشته هواوی با 8.8 درصد بوده است.
مهاجرت به نسل پنجم اینترنت موبایل 5G چیزی بود که خیلیها تلاش برای دستیابی هر چه زودتر به آن را بکار گرفتند اما فکر میکنم میتوان هواوی را نخستین کمپانی در این حوزه دانست.
اولین گوشی اپل که به تکنولوژی 5G مجهز شده است آیفونهای 12 هستند که خیلی دیر این اتفاق افتاده است. در سایر گوشیها تقریبا از دو سال قبل شاهد اضافه شدن تراشه 5G به ساختار دستگاهشان بودیم، سامسونگ هم مدتی بعد از عرضه سری S10 و Note10 بر پایه 4G نسخههای 5G هم روانه بازار کرد تا این ورود به مرحله بعدی برایشان به تاخیر نیفتد.
اما اگر بخواهیم در مبحث دوربین درباره هواوی صحبت کنیم، باید بگویم که هواوی از همان ابتدا با همکاری Leica قدم محکمی را برداشت، بخشی که اتفاقا تمرکز بسیار شدیدی هم در زمینه تبلیغاتشان روی آن شد تا به همه نشان دهند با محصول خوب و با کیفیتی طرف هستند.
نکته بسیار جذاب و قابل بحثی که برایم قابل تقدیر است، ساخت و توسعه یک سیستم عامل هارمونی و رابط کاربری اختصاصی از سوی هواوی است که روانه بازار کرده. موضوعاتی قابل بحث که در مطالب بعدی بیشتر به آنها میپردازیم.